Cum ar arăta o școală la care copiii de abia să aștepte să vină?

În care să se manifeste liber, să facă zilnic multă mișcare, să aleagă singuri ce vor să explorare și cum să interacționeze cu elementele lumii naturale? În care să alerge, să numere, să observe și să se joace liber între ei și cu multe plante, insecte, animale?

Școala în Pădure este atât  o metodologie cât și un cadru ideal de învățare care pune în discuție și oferă alternative pentru normele de școală convenționale.

Pentru început, “Școala în Pădure” este un proiect educativ pilot ce îmbină specificul școlii in pădure cu pedagogia Waldorf și alte instrumente educative de comunicare empatică și transformare de conflicte.

IMG_0559

Proiectul, gestionat de Asociația Gata Oricând, a demarat  in Oradea in octombrie 2015 cu o inițiativă de grădință în pădure pentru grupa de varstă 3-7 ani.

În colaborare cu parteneri, propunem în Oradea:

  • ofertă complementară sistemului de învățământ curent pentru cei care doresc să obțină din beneficiile școlii în pădure
  • imersiune în colectivitate și mediu de pădure pentru cei școlarizati acasă sau care doresc să înceapă acest traseu educational (suntem aici să lucrăm impreună!)
  • program educativ integral începând de la grădinița în pădure

Pentru mai multe detalii contactați-ne!

Contact[AT]scoalainpadure.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.