Învățarea prin joacă și distracție este deviza noastră!

Abordarea noastră aduce uitarea inhibițiilor și a regulilor exagerate. Siguranța participanților la program este foarte importantă însă nu lăsăm frica și proiecțiile negative să stea în calea învățării și explorării libere. Suntem bine echipați pentru orice vreme, și când plouă, da!, ne stropim în toate bălțile.

“Nu e voie” din vocabularul uzual este înlocuit  cu ” atenție!” sau “haideți și voi!”

 

 • Accent pe învățare liberă și transformare personală în conectare cu ritmurile naturii
 • Conectare unii la ceilalți și la pământul care ne susține. Practicăm conectare înainte de corectare prin comunicare nonviolentă.
 • Etica “Nu lăsa urme”(Leave no trace) ne ghidează în protecția mediului natural.
 • Pedagogia locului: desfășurarea programelor educative în locații constante de-a lungul mai multor anotimpuri pentru a stabili o relație personală cu un loc și po
  20160412_170437
  Adaos la salata de primăvară

  tențial de cunoaștere a ritmurilor naturale.

 • Invățare ghidată de copil: copilul are prioritate în a decide ce învață și cînd învață. O mare parte din activitățile noastre din padure sunt foarte spontane, practic copiii aleg spre ce iși indreaptă atenția, in functie de interesele lor. Uneori formează grupuri, alteori unii aleg să stea singuri.
 • Cunoașterea plantelor comestibile și medicinale din flora spontană: fie că e vorba de o înțepătură de insectă sau de o frunză verde care poate fi adaugată cu succes pe o felie de pâine, plantele din flora spontană sunt un rezervor de sănătate de care ne bucurăm și despre care învățăm.