Grădina-pădure a Mirabelei”(Ina Curic, Kinga Kelemen, 2017) este o carte manifest pentru educația în natură, grădină și pădure. O poveste inspiratoare despre o fetiță hotărâtă care știe că visele pot deveni realitate cu colaborare între prieteni și acțiune în comunitate. 

Cartea este dublu premiată internațional și are recenzii bune de la specialiști în permacultură de pe patru continente.

Datoriră succesului campaniei de pre-comenzi din 2019 avem cartea disponibilă în limba română. Apreciem toți susținătorii care au crezut în visul nostru și spus DA campaniei noastre verzi!Promovăm și recomandăm cartea școlilor și grădinițelor pentru a o folosi ca un cadru simbolic pentru educație în natură. Cartea conține și 8 pagini de fișe practice pentru a încuraja explorarea naturii și a grădinii. Astfel poate fi folosită acasă sau în clasă pentru a crea o conexiune cu natura.

În ultimul an am dus cercul de poveste al Mirabelei la mai multe școli, librării și întâlniri în cerc la Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva, Râmnicu Vâlcea și Chișinău.

Am descoperit un trib de inimă verde în creștere, părinți și pedagogi conștienți care vor expunere la natură pentru copii, care cultivă atenția pentru o nutriție de calitate și relații armonioase inspirate de colaborarea și sprijinul reciproc care există în orice eco-sistem natural.

Începând cu primăvara 2020 oferim activități școlilor și grădinițelor interesate de programe alternative pentru Școala Altfel, în zona Oradea dar și județele apropiate la cerere. Aici detalii de Școala Altfel la pădure.

Oferim cercuri de poveste și susținere pentru pedagogii care doresc să diversifice programa, conectând-o la mai mult timp petrecut în natură.

Mai mult timp afară, cu activități care pot lega în mod creativ natura de curricula școlară, ar fi benefic atât pentru copii cât și pentru profesori!

Dincolo de povestea inspiratoare care invită la acțiune în grădină cartea mai include: întrebări de reflecție pentru a-i face pe copii să interacționeze cu povestea; informații despre plante; un glosar cu termenii la care face trimitere povestea; fișe de activitate pentru a face notițe și desene în interacțiune cu grădina și natura.

Olga Scorpan, o mamă de la Chișinău prezentă a cercul de poveste acolo, a spus despre carte pentru Sunt Părinte MD:

„Mi-a plăcut ideea cărții și, fără îndoială, i-am procurat-o fetiței mele, Teodora. Eroina cărții este o fetiță atât de hotărâtă și insistentă să-și creeze o grădină-pădure, să cultive și plante perene, și arbuști, să fie și frumos, și sănătos. Cartea, pe lângă povestea Mirabelei, mai include întrebări pentru a-i face pe copii să gândească și să interacționeze cu povestea.  Este educativă și interactivă, o recomand cu mare drag. Copiii învață să descopere plantele, animalele și insectele. Cartea inspiră fiecare familie să-și creeze o grădină și să aibă grijă de ea”. 

Orice școală care are un spațiu verde poate folosi această oportunitate de a varia mediul de învățare și de a conecta curricula cu acțiune în grădină. O singură oră pe săptămână, timp de câteva luni, sau pe parcursul unui an școlar, poate avea beneficii mari pentru diversificarea și întruparea învățării.

Scoateți copiii afară! Puțin câte puțin! Curricula se va revela si conecta cu ceea ce este scris in mod organic.

 

Mai multe detalii aici despre povestea Mirabelei, premii și recenzii internaționale.

Pentru mai multe recenzii despre carte în limba engleză puteți accesa site-ul autoarei Imagine Creatively.

Alte apariții online:

În „Grădina-pădure a Mirabelei”, copiii descoperă plantele și animalele, învață grădinăritul și să iubească natura – Sunt Părinte MD  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.