Edu-distracția la Școala în Pădure este cu Povești Adevărate

Poveștile au darul special de a atinge inima fără a fi blocată de rațiune. Când inspiră și la acțiune așa cum propun poveștile noastre, avem un model de învățare transformativă din educația durabilă care se întâmplă în mod optim la intersecția dintre intelect, emoție și corp.

Poveştile Imagine Creatively de adormit copiii şi trezit adulţii aduc inspiraţie pentru viață integrală trăită in armonie cu sine, ceilalți și natura. Prin poveste, familiile au acces la:

 • instrumente de conectare și armonizare relaţională
 • formule pentru reconciliere și transformare creativă de conflicte,
 • principii și tehnici de grădinărit durabil/permacultură,
 • inspirație și rețete pentru o alimentație sănătoasă.

Grădina-pădure a Mirabelei: Manifestă vise prietenoase pentru pământ (Seria Grădinărit Durabil), 2017 

Carte ilustrată pentru copii 5-10 ani.

Nautilus Book Award Silver 2017
Gold Green Apple Award in Environmental Sustainability 2018

Vrei să înveți despre grădinărit durabil în mod distractiv? Imaginează-ți un singur loc cu toate beneficiile de grădină, pădure, loc de joacă și școală în natură!

O fetiță se plimbă prin satul ei cerând ajutor pentru un vis de grădină-pădure pe care nu toată comunitatea ei îl înțelege. Pe măsură pe Mirabela întâlnește diferite personaje, cititorii intră în magia a ceea ce înseamnă o grădină-pădure. Povestea merge dincolo de plante și copaci spre lucru împreună în comunitate și grijă față de ceilalți și natură. Alătură-te viziunii pentru a vedea ce este în ea pentru tine!

Cartea aduce o contribuție necesară la educația de bază în permacultură și grădinărit durabil. Include întrebări de reflecție pe parcurs și o secțiune interactivă despre plante și alte elemente din poveste.

Recenzii în limba engleză aici.

Regina Ploaie, Regele Vânt: Practica grădinăritului de inimă (Seria Piticii de Curcubeu/ Educaţie pentru Pace) (2018)

Carte ilustrată pentru copii (2-9 ani) și familie. Include ghidaj pentru apreciere ca practică de familie. Povestea a fost testată extensiv in cadrul programului de grădiniță în pădure de la Oradea și a inclus feedback de la specialiști internaționali din perspectiva educației Waldorf, educației pentru pace, comunicării nonviolente, terapiei de familie, practicii budiste.

Descriere

Care este costul deconectării emoționale de cei dragi? Vrei să dizolvi tensiunile în familie înainte să crească? Învață o practică simplă care are grijă de relații importante în fiecare zi! 

Doi pitici vizitează Regina Ploaie și Regele Vânt. Găsindu-i supărați, piticii îi conving să împrăștie norii și lacrimile din relația lor care cădeau neîncetat pe pământ punând în pericol viața albinelor primăvara.

O poveste despre udarea semințelor de fericire în orice relație prin apreciere. O sursă de inspirație pentru a exersa zilnic rolul de “grădinar de inimă”. Educația pentru pace este adusă la nivel de familie unde începe călătoria emoțională a fiecăruia. Adăugați această practică la ritualul de seară pentru a crește armonia și timpul de calitate petrecut împreună.

Prin numele piticilor și paginile interactive, povestea introduce informații despre cristale și beneficiile lor. Ilustrațiile din tablouri de lână și fetru invită la joacă cu materiale naturale.

Recenzii în limba engleză aici.

Provocarea Anagraniei: De la conflict la oportunitate (Seria Nutriţie integrală) (2018)

Carte ilustrată pentru copii 4-9 ani.

Ai lupte pentru putere și argumente în familie? E dificil să-ți convingi copiii de beneficiile hranei integrale? Cere ajutor de la Prințesa Bob De Grâu! Încearcă transformare creativă de conflicte cu o prințesă care are curajul să se exprime.

Anagrania ajunge la vârsta la care o prințesă are nevoie de educație potrivită pentru o moștenitoare a tronului. Consilierii regatului o supun la multe încercări dificile pentru a-i îmbunătăți înfățișarea, ceea ce o determină pe printesă să caute o soluție creativă la conflict, sărbătorind cu toate părțile implicate.

Prin alegoria bobului de grâu, povestea aduce un mesaj despre nutriția cu grâne integrale prin:

 • expunerea stereotipurilor de gen și a standardelor de frumusețe nesănătoase,
 • promovarea rezolvării pașnice de conflicte,
 • celebrarea diversității și unicității.

Recenzii în limba engleză aici.

Pod de inimă: Magia Ho’oponopono (Seria Piticii de Curcubeu/ Educaţie pentru Pace) (2018)

Carte ilustrată pentru copii 3-9 ani.

Ai relații cu tensiuni și conflicte? Descoperă o practică simplă care dizolvă tensiunile adăugând la armonie continuă. Află cele mai importante patru cuvinte pentru reparat orice relație!

Doi pitici călătoresc la Castelul Soarelui și al Luniii pentru a readuce lumina și culorile care dispăruseră de pe pământ. Găsind Soarele și Luna supărați unul pe celălalt, pitcii le dăruiesc o formulă magică, ho’oponopono, pentru a readuce pacea și armonia în relația lor.

Părinții și copii pot practica cu succes pentru conectare emoțională, iertare și vindecare  în relație. Povestea aduce un instrument din educația pentru pace la nivel de familie. Prin numele piticilor, povestea invită în lumea cristalelor și a beneficiilor lor. Cartea include la final o secțiune educativă despre florile comestibile incluse în ilustrație.

Recenzii în limba engleză aici.

Vrei să trăiești o viață de poveste? Hai la joc!

In iunie 2018 am lansat primul maraton de apreciere.

Maraton de Apreciere 1 – 21 iunie 2018

 

DE CE? Pentru că fericirea până la adânci bătrânețe chiar există însă cere întreținere.

Și pentru că aprecierea e un pas mic pentru un salt mare în bunăstare interioară și conectare în relații.

CE? O doză mică de apreciere. Zilnic.

Aprecierea – dincolo de laudă (bravo!), sau compliment (ce drăguță ești!) –  este o observație a unui fapt concret, un comportament, o acțiune care trezește un sentiment plăcut pentru că răspunde la o nevoie importantă. (Acces aici la mic ghid de apreciere pentru familie din anexa educativă a poveștii Regina Ploaie Regele Vânt).

CU CE? Cu ochelari de iubire! Descarcă AICI formatul atașat cu trei perechi de ochelari – de tipărit pe un carton A3- pe care îi puteți decupa și decora în familie. Ajută pentru a crea un cadru special și e chiar distractiv!

CUM? Practică zilnică în familie asociată cu un alt ritual împreună (ex. cina sau povestea de seară). Fiecare exprimă cel puțin o apreciere față de un alt membru de familie și ascultă pe ceilalți. Imaginație fără limite.

MAI DEPARTE? Postați în Comunitatea Tărâmul Poveștilor Adevărate de pe facebook o dovadă creativă că practica de apreciere merge la voi în familie: scurt video, fotografie, desen, poezie, cântec.

 

Premiile cu surprize pe parcurs:

 • Pentru toți cei care se înscriu pe site AICI vor primi în format electronic povestea pe tema aprecierii (parte din cartea ilustrată Regina Ploaie Regele Vânt)
 • Un premiu mic:
  Din premiile pentru maratonul de apreciere 1-21 iunie 2018

  ochelari de iubire + ochelari cu formă surpriză+ pachet de săpunuri naturale pentru familie

 • Două premii mijlocii (care includ și premiul mic): pentru cea mai creativă mamă: colier de agat din Regatul Cristalelor și pentru cel mai implicat tătic: portofel pentru a păstra economii de apreciere.
 • Un premiu mare: cartea de povești tipărită în limba engleză și o sesiune skype de povești cu autoarea special pentru familia ta + premiul mic.