Regina Ploaie: cum să aducem înapoi în relații Soare

Cerc de poveste interactiv & multi-senzorial

De la Școala în Pădure aducem povești de făcut adevărate acasă și la școală, prin practică zilnică.

Secretele armoniei nu se spun. Se practică.
“Regina Ploaie, Regele Vânt”(2018) este o poveste de primăvară care vorbește despre grădinărit de inimă. Învață cum să uzi semințele de fericire în orice relație prin apreciere.

Pe fundalul unei povești care subliniază rolul albinelor în eco-sistem, povestea aduce practica de apreciere ca:

  • ritual de echilibrare emoțională pentru orice familie 
  • și cadru de reflecție și evaluare a învățării la grădiniță și școală.

Cercul de poveste include interacțiune cu ilustrațiile cărții realizate din tablouri de lână,  pitici de curcubeu creați din fetru, pana de vultur și cristale. Ochelarii în formă de inimă călătoresc cu cercul de poveste și sunt o mare atracție și invitație la exprimare.

Imaginează Creativ cu Ina Curic

Prin seria de povești Imagine Creatively,  ce are din 2017 trei premii internaționale, Ina Curic îi ajută pe copii să-și cunoască și exprime emoțiile, să negocieze și să gestioneze relații sănătoase cu ei înșiși, ceilalți și natura pentru o viață în armonie.

În cerc de poveste interactiv & multisenzorial, copiii sunt invitați să se cunoască, să se exprime pentru a răspândi și crea magie practică în lume.

Ina Curic aduce 20 de ani de experiență în educație cu diferite grupuri de vârstă, expertiză internațională din domeniul păcii și transformării conflictelor și dăruire pentru a da mai departe instrumente practice de armonie. Are și o baghetă magică în formă de inimă și crede în secretul practicii constante pentru a crea o viață în bucurie.

 

Despre cartea de povești Regina Ploaie Regele Vânt (engleză, 2018)

Povestea a fost testată extensiv în cadrul programului de grădiniță în pădure de la Oradea și a inclus feedback de la specialiști internaționali din domeniul educației Waldorf, educației pentru pace, comunicării nonviolente, terapiei de familie și practicii budiste.

Cartea de povești (disponibilă doar în limba engleză la eveniment) include:

  • secțiune educativă despre cristale,
  • ghidaj pentru pedagogi și familie pentru a face practica de apreciere,
  • cu exemple despre cum să faci apreciere în mod sănătos cu referințe la comunicarea nonviolentă
  • și pagini interactive pentru jurnal de apreciere.

Accesați mai multe povești din seria Imagine Creatively, de făcut adevărate în orice școală și familie: https://sscoalainpadure.ro/povesti/

Recenzii în limba engleză aici:

“Regina Ploaie, Regele Vânt” ajută la construirea unei baze de pace pentru alte eforturi de pace. Povestea unui impas de familie este excepțională și ceva la care aproape toată lumea se poate raporta. Atât de multe familii au argumente care transformă dragostea în umbre și apoi umbrele în suflete pietrificate până când nimeni nu-și amintește cu adevărat de unde a început tensiunea.(…Folosirea aprecierii în poveste și ghidajul didactic sunt de mare importanță. Povestea dă putere cristalelor fără a promova vreo doctrină, dezvoltă metode de rezolvare a problemelor fără dogmă și atinge inima cu un duș de compasiune blând. “ Jerry Piasecki, autor umanitar și fondator al primului program ONU de Educație pentru Pace Globală

*

Ce poveste frumoasă despre prieteni care colaborează pentru a depăși provocări, în sprijinul și grija pentru toate ființele. Ne indică modalități simple de a ne recupera din reactivitate și de a veni împreună pentru ne a auzi inimile unii celorlalți. Îmi place ideea de grădinărit al inimii. Am văzut mulți ani cum acest tip de ritual are rol transformator pentru a crea mai multă fericire și conexiune pentru toți. Ce cadou pentru copiii noștri și pentru toți! ” Jori Manske, Comunicare Nonviolentă pentru următoarea generație (NVCnextgen), formator certificat și fostă directoare a Centrului CNV din SUA, www.radicalcompassion.com