Învățarea prin joacă și distracție este centrală ca abordare la Școala în Pădure!

Fiecare dintre noi trăiește o viață de poveste. Depinde doar în ce etapă suntem în călătorie: pe cale spre Grădina Ursului, în lupta cu zmeii sau în etapa de fericire până la adânci bătrânețe. Cu practică zilnică, desigur. Fericirea odată obținută, ca si regatul prințului din poveste, se poate pierde ușor dacă nu este bine îngrijită, dacă ne ruginesc armele de atenție și intenție pentru ce dorim să trăim și experimentăm împreună.

Fiecare situație, interacțiune, relație sau zi au povestea proprie, pe care o țesem împreună, unii cu ceilalți. Fiecare e protagonist in povestea proprie și joacă diferite roluri în poveștile celorlalți. De la lupul cel rău la zâna cea bună, care are și o față de vrăjitoare. Toți le avem pe toate.

La Școala în Pădure ne jucăm conștient cu povești ca instrumente educaționale. Folosim în special poveștile Imagine Creatively care aduc teme de educație integrală la nivel de practică de familie și orice alte povești care au potențial de a fi transpuse in realitate. Pentru că viața este un joc. Și parte din experiența umană înseamnă a învăța bucuria, cântul și dansul după cum spune o poveste eschimosă. Pentru că Tărâmul Tinereții fără Bătrânețe și al Vieții fără de Moarte chiar există și se revelează celor care îl caută cu hotărâre.

Poveștile pe care le transpunem in realitate le găsiți descrise aici.

Mai mult despre abordare și valori aici.