Edu-distracția la Școala în Pădure este cu Povești Adevărate

Povești pe care, împreună, le facem “adevărate” din grădină în bucătărie și în relații interpersonale, cu multă imaginație, creativitate, joacă.

Poveștile au darul special de a atinge inima fără a fi blocată de rațiune. Când inspiră și la acțiune așa cum propun poveștile noastre, avem un model de învățare transformativă din educația durabilă care se întâmplă în mod optim la intersecția dintre intelect, emoție și corp.

Cu Imagine Creatively  aducem povești de adormit copiii şi trezit adulţii, cu inspiraţie pentru viață integrală trăită in armonie cu sine, ceilalți și natura.

Prin poveste, familiile au acces la:

  • instrumente de conectare și armonizare relaţională,
  • formule pentru reconciliere și transformare creativă de conflicte,
  • principii și tehnici de grădinărit durabil/permacultură,
  • inspirație și rețete pentru o alimentație sănătoasă.

Grădina pădure a Mirabelei: Vise prietenoase pentru pământ (Seria Grădinărit Durabil), 2017 

Carte ilustrată pentru copii 3-10 ani. Va fi disponibilă în limba română din septembrie 2019.

Premii internaționale: Nautilus Book Award Silver 2017
Gold Green Apple Award in Environmental Sustainability 2018

Vrei să înveți despre grădinărit durabil în mod distractiv? Imaginează-ți un singur loc cu toate beneficiile de grădină, pădure, loc de joacă și școală în natură!

O fetiță se plimbă prin satul ei cerând ajutor pentru un vis de grădină-pădure pe care nu toată comunitatea ei îl înțelege. Pe măsură pe Mirabela întâlnește diferite personaje, cititorii intră în magia a ceea ce înseamnă o grădină-pădure. Povestea merge dincolo de plante și copaci spre lucru împreună în comunitate și grijă față de ceilalți și natură. Alătură-te viziunii pentru a vedea ce este în ea pentru tine!

Cartea aduce o contribuție necesară la educația de bază în permacultură și grădinărit durabil. Include întrebări de reflecție pe parcurs și o secțiune interactivă despre plante și alte elemente din poveste, inclusiv opt pagini de fișe pentru acțiune și învățare în grădină.

O propunem școlilor ca un manifest verde pentru a lega curricula de activitate și mișcare în natură.

Mai multe despre manifestul verde din Mirabela și recenzii în română aici.

Recenzii în limba engleză aici.

*

Alte povești pe care le facem adevărate la Școala în Pădure

Alte povești Imagine Creatively cu care lucrăm sunt disponibile momentan în limba engleză. În timp le vom face accesibile și în limba română. Cărți ilustrate pentru grupa de vârstă 3-10 ani.

Provocarea Anagraniei

Carte premiată cu Mențiune Onorabilă, International Writers Award 2019

Încearcă rezolvare creativă de conflicte alături de o prințesă care are curajul să se exprime și o face cu creativitate și empatie! 
Prințesa Grânelor este supusă la multe încercări stresante de modă schimbătoare care o ajută să-și găsească claritatea și vocea interioară pentru a spune nu impunerilor din afară. Ea găsește o soluție creativă la conflict, apreciindu-și felul de a fi unic.
Un mesaj despre nutriția cu grâne integrale și despre acceptarea și celebrarea diversității.

 

Regina Ploaie Regele Vânt – Grădinărit de inimă

(Seria Piticii de curcubeu – Educație pentru Pace 1) Cartea include ghidaj pentru apreciere ca practică de familie. Povestea a fost testată extensiv în cadrul programului de grădiniță în pădure de la Oradea și a inclus feedback de la specialiști internaționali din perspectiva educației Waldorf, educației pentru pace, comunicării nonviolente, terapiei de familie, practicii budiste.

 

Secretele armoniei nu se spun. Se practică.
O poveste despre grădinărit de inimă cu piticii de curcubeu. Învață cum să uzi semințele de fericire în orice relație prin apreciere.

Doi pitici vizitează Regina Ploaie și Regele Vânt și îi conving să împrăștie norii și să usuce lacrimile din relația lor care cădeau
continuu pe pământ punând în pericol viața albinelor.
Ghidaj și pagini interactive incluse pentru practică de apreciere în familie.

Acasă la Gaia: O călătorie spre somn liniștit

(Seria Piticii de curcubeu – Educație pentru Pace 2 )

Piticul galben îi ghidează pe copii într-o călătorie spre inima pământului unde mama Gaia îi așteaptă cu o îmbrățișare care să îi trimită în lumea somnului liniștit.

Ghidaj pentru relaxarea profundă a corpului este inclus în poveste, cu exerciții de echilibrare a emisferelor cerebrale. La final, o serie de întrebări de lucru cu visele încurajează începerea unui jurnal care să extindă cercul conștiinței și să sprijine procesarea emoțională a evenimentelor din timpul zilei care apar in vise.

Pod de inimă – Magia Ho’oponopono

(Seria Piticii de curcubeu – Educație pentru Pace 3)

O poveste despre cele mai importante patru expresii pentru a repara orice relație. Pare prea simplu, dar chiar este. Doi pitici merg în călătorie la castelul Soarelui și al Lunii
pentru a readuce lumina și culorile care dispăruseră de pe pământ, punând în pericol recolta. Găsind Soarele și Luna supărați unul pe celălalt, piticii le dăruiesc o formulă magică pentru a readuce armonia în relația lor.

 

Unicorn(ed)
Cât de des îți asculți și exprimi cu adevărat emoțiile, mai ales în situații dificile care cer echilibrare interioară?
Un unicorn are un accident în pădure în care își pierde cornul magic. Acesta trece printr-un curcubeu al emoțiilor înainte să facă pace cu noua sa înfățișare în prezența unei zâne care îi oferă spațiu de ascultare și exprimare.