Educația este o treabă de comunitate! Lucrăm în echipă de familie și comunitate extinsă cu implicare voluntară uneori din partea altor părinți, bunici, educatori și iubitori de natură.

Includem aici echipa care a pornit și lucrează cu inițiativa de Școala în pădure începută la Oradea în 2015 și, treptat, tot mai mulți dintre colaboratorii noștri și alti promotori ai acestei mișcări în țară.

Cu ochelarii de iubire cu care ne conectăm la sine

Ina Curic este specialistă în pace, conflicte și gen social, cu experiență de lucru pe trei continente în domeniul egalității de gen și transformării conflictelor prin metode creative, pașnice și empatice.  Aceasta  experiență se îmbină cu peste 15 ani de educație experiențială și nonformală cu diferite organizații educative din România și alte țări, inclusiv cu  Mișcarea Scout. Folosește o metodologie de training integratoare care implică diferitele aspecte ale fiinţei (intelectual, emoţional, fizic) prin teatru, dans, artă şi joc. (Bio profesional aici). Are experienţă de facilitare cu procese de grup şi învăţare experienţială în natură cu diferite grupe de vârstă, adulți, copii şi tineri. De când are copii de grădiniță, Ina  s-a format în pedagogie în natură pentru preşcolari (şcoala daneză) şi Nivelul 2 de Lider de Şcoală în Pădure în şcoala engleză.

Din 2017, Ina a lansat o platformă internaţională de poveşti pentru pace pe www.imaginecreatively.com. Poveştile Inei de adormit copiii şi trezit adulţii includ instrumente de armonizare relaţională şi inspiraţie pentru educaţie integrală.

               Edu-distracția la Școala în Pădure se întâmplă pe Tărâmul Poveștilor Adevărate:o) Intră aici!

Mira la 6 ani e mare fan de școală în pădure pe care, după descoperire, o are ca standard (înalt) pentru ce înseamnă libertate, responsabilitate și grădiniță. Pentru a văzut o alternativă nu se lasă păcălită de umbrele proiectate pe pereți în peștera lui Platon: știe că soarele adevărat e afară. De la trei ani știe cel puțin zece plante medicinale și comestibile. Nu dă înapoi de la nici o aventură în natură.

Daria a început grădinița în pădure cu o zi pe săptămână în 2015 la doar 1,8 ani. Și-a petrecut primele veri din viață desculț în natură și cu greu a învățat să poarte papuci în oraș. Găsește frumusețe și distracție afară și în zilele cu multă ploaie și vânt. Nu se teme de lupul cel rău pentru că s-a împrietenit cu el.

Sabin Muresan lucrează din 2001 cu programe de transformare pașnică a conflictelor, combinând munca la nivelul relațiilor sociale (de cuplu, medii educaționale, organizații și echipe) cu proiecte de pace în zone de război sau post război pe mai multe continente. Are totodată o experiență de douăzeci de ani de lucru cu educație experiențială și nonformală în natură și armonizarea echipelor.

Platforma sa de programe este Seminte de Fericire.

Din 2013 a demarat Baza de Permacultură și Construcții Ecologice La Gugu, Suncuius, Bihor, care e gazdă și pentru Tărâmul Poveștilor Adevărate.