Maratonul de Apreciere 1-21 iunie cu care vă invităm să pășiți pe Tărâmul Poveștilor adevărate este aici. Un pas mic pentru un salt mare. Zilnic.

La Școala în Pădure folosim aprecierea ca practică de conectare și reflecție după fiecare sesiune educativă. Cuplat cu șacalul și girafa, simbolurile din comunicarea nonviolentă care ajută să ne exprimăm toate vocile, aprecierea face minuni pentru a crea un spațiu de conectare în cerc. În timp am observat copiii care abia învață să vorbească cum își dezvoltă vocabularul pentru exprimare de sentimente și nevoi dincolo de “bine”și “rău” – cele două cuvinte pe care le pomenesc majoritatea adulților. Mai mult, în timp copiii devin clari și în legătură cu ce nu apreciază și unde vor schimbare.

Cu toții suntem la un nivel mai înalt în conștiință decât reușim uneori să manifestăm în acțiune zilnică. Cursuri, cărți, ateliere, teorii, metode, abordări. Practica este cea care face diferența. Și prezența la celălalt în momentul prezent. Conectarea inimă la inimă dincolo de ce vrem unii pentru ceilalți.

“Ce trebuie să faci pentru a atinge Trezirea?” îl întreabă discipolul pe maestru.” Trei lucruri: practică, practică, practică”, răspunde maestrul. (Parabolă Zen)
Maratonul de Apreciere 1-21 cere o părere:o)

Haideți pe Tărâmul Poveștilor online pentru a ne spune despre practica voastră de apreciere SAU pentru a începe una cu noi.

Cu premii pe alese și alte surprize pe parcurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.